wtorek, 5 lutego 2013

RYBA PO GRECKU 

       SKŁADNIKI
  • Filety Rybne 1 kg
  • 2 Marchwie 
  • 1 Pietruszka 
  • 1 Nie duży Seler 
  •  Mąki 100 g
  • 1 Cebula 
  • Pęczek natki Pietruszki 
  • Sól 
  • Pieprz 
  • Koncentrat Pomidorowy 1 opakowanie 
  • 4 łyżki oleju 
        PRZYGOTOWANIE
Rybę opłukać, posolić i obtoczyć w mące, dokładnie przyciskając. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Włoszczyznę obrać, zetrzeć na tracę warzywnej, cebulę drobno posiekać.
Warzywa dusić do miękkości na niewielkiej ilości oleju na małym ogniu pod przykryciem wraz z ziołami i przyprawami.Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać i doprawić do własnego smaku (pieprzem i solom). Na talerzu kładziemy usmażone filety i układamy nasze ugotowane warzywa.Pozostawiamy na kilka godzin w lodówce . Na koniec dekorujemy natką pietruszki

1 komentarz: